Olympus si Tetra Pak au lansat noul lapte de capra de la ferme romanesti

Olympus si Tetra Pak au lansat noul lapte de capra de la ferme romanesti

Bucuresti, 21 iulie 2016 – Inca de la intrarea pe piata din Romania in 1999, Olympus, unul dintre cei mai mari producatori locali de lactate, a investit permanent in inovatie, ceea ce s-a reflectat in dezvoltarea rapida a companiei in  segmentele de iaurt si lapte. Recent, Olympus a adaugat un nou produs in portofoliul sau, prin introducerea laptelui de capra de inalta calitate, obtinut de la fermele din Romania, in ambalaj de carton Tetra Gemina® Aseptic.

Laptele de capra reprezinta un segment relativ mic, dar in crestere pe piata lactatelor din Romania. Valorificand sansa de a se diferenţia in materie de marca si produs, Olympus a decis sa investeasca in continuare in aceasta subcategorie si a raspuns astfel unor noi nevoi ale consumatorilor, interesati din ce in ce mai mult de un stil de viata sanatos. In plus, avand un continut scazut de lactoza si acizi grasi, laptele de capra este usor digerabil, fiind potrivit pentru alimentatia copiilor, precum si a adultilor.

Aceasta lansare recenta este rezultatul parteneriatului dintre Olympus si Tetra Pak, liderul in solutii de procesare si ambalare a alimentelor. Pentru a-si dezvolta capacitatea de productie si a putea sustine extinderea portofoliului sau, Olympus a investit aproape doua milioane de euro in 2015, in instalarea unei noi linii de productie Tetra Pak®, A3/Flex. Integrand functii de performanta, precum alimentarea automata care asigura o productie continua, conditii aseptice speciale si o sterilizare mai sigura a materialelor de ambalare, aceasta linie de productie ofera avantaje competitive in materie de flexibilitate in productie, precum si oportunitati de reducere a costurilor si de imbunatatire a performantei operationale.

Investitia a permis producatorului Olympus sa demareze productia locala a laptelui de capra, in fabrica Halchiu din Brasov, consolidand astfel parteneriatul cu fermierii romani. Astfel, laptele utilizat in producţia lactatelor Olympus provine doar din fermele romanesti.

Laptele de capra Olympus este disponibil in retail in noul ambalaj de carton la 1 litru Tetra Gemina® Aseptic, de la Tetra Pak. Designul unghiular si orificiul larg pentru turnare usoara, forma ergonomica pentru o mai buna manevrare si capacul HeliCap™ 27 pentru deschidere si resigilare rapida fac ca acest ambalaj sa fie ideal pentru consumul casnic. De asemenea, ambalajul are certificarea FSC™ (Forest Stewardship Council), care garanteaza ca fibra de lemn din care este produs este obtinuta din paduri gestionate responsabil. Acest ambalaj este doar unul dintre numeroasele forme si dimensiuni din familia de ambalaje Tetra Gemina Aseptic, pe care Olympus le poate produce pe linia Tetra Pak A3/Flex, ceea ce ii ofera flexibilitate sporita in productie, in linie cu cerintele in continua schimbare ale pietei.

Ilias Pliatsikas, General Manager Olympus Romania a declarat: “Pentru noi, calitatea este  intotdeauna pe primul loc. De-a lungul anilor, am investit in inovatii tehnologice si de produs, pentru a le oferi cele mai bune produse lactate consumatorilor din Romania. Parteneriatul cu Tetra Pak si lansarea laptelui de capra in ambalajul Tetra Gemina Aseptic reflecta angajamentul nostru de a oferi lactate de inalta calitate.

Catalina Siriteanu, Operational Marketing Director in cadrul Tetra Pak completeaza: “Olympus este un producator cu adevarat inovator si suntem extrem de incantati sa lucram impreuna cu ei la dezvoltarea pieţei lactatelor din lapte de capra in Romania. La Tetra Pak, incercam constant sa contribuim la introducerea de produse noi pe piata, deoarece stim ca romanii isi doresc mai multa diversitate in gust, design sau in beneficii functionale. De aceea, laptele de capra de la Olympus in noul ambalaj Tetra Gemina Aseptic va fi alegerea perfecta pentru multi consumatori care isi doresc sa adauge mai mult gust si savoare in viaţa de zi cu zi.”

Pentru mai multe informatii despre Olympus, va rugam sa vizitati www.olympusdairy.ro, iar pentru mai multe informatii despre ambalajele din carton Tetra Gemina® Aseptic, liniile de productie Tetra Pak si intreaga gama de produse, va rugam sa vizitati www.tetrapak.ro.

Documente GDPR