Turta Dulce
INGREDIENTE

Condimente - 3-4 dintre cele de mai jos
1-2 lingurite scortisoara
1 steluta anason
6 cuisoare
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cardamon
1 lingurita ghimbir
* coaja de la o portocala

Ingrediente
500 g faina
150 g zahar pudra
100 g miere
150 g iaurt grecesc 10%
150 g unt
* un praf de sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu

Decor
100 g ciocolata alba
100 g ciocolata neagra
* bete de frigarui
* panglica

PREPARARE

Punem intr-un castron ingredientele uscate (faina, zahar, sare, bicarbonat, condimente macinate, coaja de portocala) si le amestecam, lasand loc in mijloc.

Untul si mierea se pun impreuna pe foc mic, pana se topeste untul, apoi se adauga impreuna cu iaurtul grecesc in adancitura lasata in faina. Amestecam la inceput cu o lingura, apoi cu mana pana cand obtinem un aluat omogen ce se strange intr-o bila.

Infoliem aluatul pentru a nu se usca si il punem la frigider pentru 30 de minute. Apoi, pentru a lucra mai usor, impartim aluatul in doua si incepem sa il intindem folosind un sucitor. Dupa ce ajunge la o grosime de 1 cm incepem sa-l taiem folosind diverse forme (stelute, braduti, inimioare etc), apoi punem bucatile obtinute pe hartie de copt, intr-o tava, lasand putin spatiu intre ele.

Optional, putem infige cate un bat de frigaruie in stelute sau chiar in toate turtitele obtinute.
Bagam tava in cuptorul incins la 190 de grade, pentru 15- 20 de minute (timpul variaza in functie de cuptor si de grosimea la care a fost intins aluatul).

Cat timp turta dulce se raceste topim ciocolata la bain-marie. Cea pe care vrem sa o folosim pentru a desena dungulite se pune intr-o punguta taiata putin la varf sau intr-un pos. Putem desena direct pe turta dulce sau o scufundam mai intai intr-o ciocolata si desenam pe ea cu cealalta (de exemplu scufundam in ciocolata alba si facem dungulite cu ciocolata neagra).

Turta dulce pe bete se poate accesoriza cu fundite colorate.

Fel de mancare

Desert

Complexitate

Usor

Specific

Romanesc

PRODUSELE OLYMPUS