Tortellini cu sos de smantana si hribi

15

INGREDIENTE

Compozitie
250 g tortellini proaspeti
200 ml smantana dulce de gatit
2-3 linguri hribi uscati
1 lingura unt
3 fire ceapa verde
1-2 catei de usturoi
1 galbenus
* patrunjel
* sare
* piper

PREPARARE

Punem hribii la hidratat in apa calda pentru aproximativ jumatate de ora. Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Le calim in putin unt, pe foc mic (vrem sa se inmoaie, nu sa se prajeasca).

Dupa ce hribii s-au hidratat ii tocam maruntel cu un cutit. Ii adaugam peste ceapa si usturoi, ii calim 2 minute apoi adaugam 150 ml din apa strecurata in care au stat la hidratat. Lasam sa fiarba incet pana se evapora aproape toata apa.

Punem la fiert tortellini in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Amestecam galbenusul de ou cu smantana dulce, sare si piper si le turnam peste hribi.

Amestecam bine si fierbem 2 minute. Cand tortellini au fiert ii scurgem de apa si fara sa ii clatim ii punem in sos, ii invelim bine si ii servim cu patrunjel tocat.

Fel de mancare

Fel principal

Complexitate

Usor

Specific

PRODUSELE OLYMPUS