Paine boiereasca

15

INGREDIENTE

Compozitie
500 g faina
250-300 ml lapte gras
40 g unt topit
1 lingurita sare
1 lingura miere
20 g drojdie proaspata
* seminte de mac si de susan
* ou mic pentru uns

PREPARARE

Amestecam drojdia cu mierea si 50 ml lapte caldut si o lasam sa stea 10 minute.

Cernem faina, adaugam sare, untul topit, drojdia si 200 ml lapte si framantam bine. In functie de cat de uscata este faina este posibil sa trebuiasca sa mai adaugati lapte – aluatul final trebuie sa fie potrivit de tare, omogen si usor elastic. Il lasam sa dospeasca o ora, acoperit cu un prosop curat si umed.

Pentru painea impletita impartim aluatul in 3 parti egale si folosind putin ulei il intindem astfel incat sa obtinem 3 suluri. Le presam impreuna la un capat apoi impletim. Capetele presate bine se baga un pic sub paine. O asezam intr-o tava cu hartie de copt, o ungem cu ou batut si presaram seminte. Lasam sa creasca 30-45 de minute, apoi coacem la 180 de grade in jur de 45 de minute (painea trebuie sa fie rumenita usor si daca o intoarcem si o ciocanim trebuie sa sune a gol).

Fel de mancare

Pizza

Complexitate

Usor

Specific

PRODUSELE OLYMPUS