Ou posat cu iaurt si usturoi

15

INGREDIENTE

Compozitie
1/2 lingurita boia (dulce sau iute dupa gustul fiecaruia)
2 linguri unt
1 lingura otet
1 catel de usturoi
200 g iaurt cu specific grecesc
2 oua mari
* cateva frunze de salvie uscata
* sare

PREPARARE

Zdrobim bine usturoiul cu putina sare, amestecam cu iaurtul grecesc si intindem pe farfurii.

Punem o craticioara cu apa la fiert, adaugam otetul, iar cand apa fierbe dam focul mic si amestecam cu o lingura astfel incat sa se formeze un vartej. Spargem un ou si ii dam drumul incet in vartej. Cand albusul incepe sa se inchege reluam aceeasi procedura pentru al doilea ou. Le lasam in apa care trebuie sa mai fiarba doar foarte incet, pentru 2-3 minute, astfel incat sa obtinem un galbenus moale. Scoatem ouale cu o paleta, le scurgem bine si le punem peste iaurt.

Topim repede untul intr-o craticioara, adaugam boiaua si frunzele de salvie zdrobite si turnam imediat peste oua. Servim cu paine prajita.

Fel de mancare

Aperitiv

Complexitate

Usor

Specific