Ciorba ardeleneasca de cartofi cu smantana si afumatura

15

INGREDIENTE

Compozitie
1 kg cartofi
500 g carne de porc afumata
1 morcov
1 pastarnac
1 telina mica
1 ceapa mare
200 g smantana grasa
1 ou
1 legatura de tarhon
* otet dupa gust
* sare
* piper

PREPARARE

Se taie carnea, se pune la fiert in apa cu putina sare, se spumuieste cand e cazul.

Dupa jumatate de ora se curata zarzavatul, se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu carnea. Intre timp se curata si se taie cartofii. Ei se adauga in ciorba doar cand carnea e fiarta si se mai lasa sa fiarba impreuna jumatate de ora.

Se bate oul cu smantana, sare, piper si tarhonul tocat. Cand cartofii sunt fierti se da focul mic, se toarna incet smantana si se mai lasa pe foc doar cat sa se infierbante.

Se poate acri dupa gustul fiecaruia, sau se mananca asa cum e, cu extra-smantana.

Fel de mancare

Supe/ciorbe

Complexitate

Usor

Specific

PRODUSELE OLYMPUS