Biscuiti cu mac si crema de somon

15

INGREDIENTE

Compozitie
3-4 linguri apa foarte rece
20 g mac
100 g unt
200 g faina
1/4 lingurita sare

Ingrediente crema de somon
100 g somon afumat
100 g unt
1 lingura zeama de lamaie
* coaja rasa de la jumatate de lamaie
* piper

PREPARARE

Taiem untul rece in cubulete si il amestecam cu faina cu o miscare de degete ca si cum am numara bani :). Trebuie sa obtinem niste “firimituri”.

Adaugam macul, sarea si apa si framantam doar cat sa se lege aluatul. Ii dam forma de cilindru cu diametrul de 4 cm, il invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru cel putin o ora ca sa se intareasca.

Dupa ce aluatul s-a intarit il taiem in discuri cu grosimea de 4-5 mm. Punem biscuitii intr-o tava cu hartie de copt si bagam in cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca.

Bagam somonul cu untul, piperul si lamaia intr-un blender si transformam intr-o crema fina.  Punem crema pe biscuitii reci si ii servim cate unul sau lipiti cate 2.

Fel de mancare

Aperitiv

Complexitate

Usor

Specific

PRODUSELE OLYMPUS