Claudiu Ciobanu despre cum putem ajuta

Claudiu Ciobanu despre cum putem ajuta "echipa paralimpica din Romania sa aiba succes la Jocurile Paralimpice de la Rio"

Data: 2016-08-23


Autor: Claudiu Ciobanu

Recent incheiata editie a Olimpiadei de la Rio de Janiero a adus multe comentarii nedrepte la adresa sportivilor romani care au strans 5 medalii (1 de aur, 1 de argint si 3 de bronz), clasandu-se pe un loc 47 pe natiuni la numarul de medalii.

Poate parea o „recolta” mica fata de alte editii, dar nu putem sa-i aratam cu degetul pe sportivii nostri. Vointa a fost, dar asta a fost nivelul, iar ce e de condamnat e lipsa sportului de masa, lipsa a unor scoli mai exigente de antrenori si lipsa bazelor sportive. Dar nu acesta este subiectul prezentului articol.

In acest articol este vorba despre vointa si determinare din partea unor oameni care au fost dezavantajati fizic inca de la linia de start sau pe parcurs, de-a lungul cursei; este vorba despre oameni care au gasit putearea sa revina, sa continue cursa, iar unii dintre ei chiar sa o castige.

Este vorba despre cea mai numeroasa si mai bine pregatita echipa paralimpica din Romania din istoria participarilor la Jocurile Paralimpice care se vor desfasura in perioada 7 – 18 septembrie 2016, la Rio de Janeiro, iar 11 sportivi romani se vor inscrie in lupta pentru medalii si recunoastere internationala.

Lotul paralimpic al Romaniei

La categoria atletism, Romania va fi reprezentata de Florin Cojoc, calificat pentru Rio la probele de saritura in inaltime si saritura in lungime, si de Florentina Hriscu, calificata la proba de aruncare a discului. Eduard Novak, alaturi de Olah Attila, va lupta pentru castigarea unei noi medalii la categoria ciclism.

Prima participare a Romaniei la Jocurile Paralimpice la categoria judo pentru nevazatori ii revine lui Alex Bologa, student la Facultatea de Psihologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj. Este o premiera pentru un caiac-canoe sa figureze la Jocurile Paralimpice, iar Federatia Romana de Caiac are doi para-atleti, Serban Iulian si Mihaela Lulea.

Categoria inot va fi cucerita de fratii Ciorap, Naomi, in varsta de doar 19 ani, si Samuel, de 21 de ani. La tenis de masa, vor face echipa Dacian Makszin, calificat si la Jocurile de la Londra, din 2012, si Bobi Simion, aflat la prima sa participare la Jocurile Paralimpice.

Suport pentru olimpicii nostri

Pentru a doua oara consecutiv, Olympus, unul dintre cei mai mari producatori de pe piata locala de lactate, este partener al Comitetului National Paralimpic (CNP). Astfel, Olympus continua campania „Sustinem Adevaratii Invingatori”, lansata in anul 2013, prin care sustine sportivii si antrenorii lotului Parolimpic roman la concursurile nationale si internationale, precum si facilitarea accesului la salile de antrenament si echipamentele sportive necesare.

Si tu poti ajuta echipa paralimpica din Romania

In perioada iulie – septembrie, Olympus directioneaza Comitetului National Paralimpic cate 50 de bani pentru fiecare sticla promotionala de lapte de consum Olympus (1,5% si 3,5% grasime) cumparata.

Altfel, poti scrie mesaje de sustinere pe retelele sociale folosind hashtagul #SustinemAdevaratiiInvingatori, aratandu-le sportivilor paralimpici ca suntem alaturi de ei.

Pentru mai multe detalii despre sportivii participanti la Jocurile Paralimpice de la Rio si campania „Sustinem adevaratii invingatori”, accesati http://www.olympusdairy.ro/responsabilitate-sociala/ si pagina de Facebook a Olympus Romania : https://www.facebook.com/OlympusDairy.

Sursa articol: claudiuciobanu.eu